Egg Stuffed Capsicum with easy method By God Mahendra's Kitchen
Today we will learn how to prepare Egg Stuffed Capsicum.
(आज हम सीखेंगे कि अंडे भरे हुए शिमला मिर्च कैसे बनाया जाता है
Ingredients: सामग्री
| 1- Capsicum | शिमलामिर्च |
| 2- Eggs | अण्डे |
| 3- Onion | प्याज |
| 4- Tomato | टमाटर |
| 5- Ginger Garlic paste | अदरक लहसुन पेस्ट |
| 6- Turmeric powder | हल्दी पाउडर |
| 7- Coriander Powder | धनिया पाउडर |
| 8- Chili powder | मिर्च पाउडर |
| 9- Spring onion | वसंत प्याज |
| 10- Cooking oil | खाना पकाने के तेल |
| 11- Salt | नमक |
Method - How to make Egg Stuffed Capsicum
Step1: First of all, we will cut capsicum from above, and remove all the seeds from it.
विधि 1: सबसे पहले हम शिमला मिर्च को ऊपर से काट लेंगे, और उसमे से सारा बीज निकाल लेंगे.
Step 2: Now we will fry 50 to 60 percent of capsicum in a pan.
विधि 2: अब हमलोग एक पैन में शिमलामिर्च को ५० से ६० प्रतिशत फ्राई करेंगे .
Step 3: Now we will make a mixture of egg, for which in a glass, add egg, chili, ginger garlic paste, salt and mix it like omelet.
विधि 3: अब हम अंडे का मिक्सचर बनायेगें, जिसके लिए एक गिलास में अंडा, मिर्च , अदरक लहसुन का पेस्ट, नमक डालकर ऑमलेट के तरह मिला लेंगे।
Step 4: Now we will fill the egg mixture in Capsicum.
विधि 4: अब हमलोग अंडे का मिश्रण शिमलामिर्च में भर देंगे।
Step 5: Heat the oil in a pan to make the gravy.
After heating the oil, fry the cumin, green chilli, onion, ginger garlic tomatoes.
After all the spices become red, you will add water and salt according to the taste.
विधि 5: ग्रेवी बनाने के लिए एक कड़ाही में तेल गर्म करेंगे।
तेल गर्म होने के बाद जीरा, हरामिर्च, प्याज, अदरक लहसुन पेस्ट, टमाटर को फ्राई करेंग।
सारे मसाले लाल होने के बाद स्वाद अनुसार नमक और पानी मिलाएंगे।
Step 6: After boiling the gravy, add stuffed capsicum in the gravy.
विधि 6: ग्रेवी में उबाल होने के बाद स्टफ्ड कैप्सिकम को ग्रेवी में डाल देंगे।

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