MATAR KACHORI RECIPE

आज हमलोग मटर कचौरी बनाना सीखेंगें 

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                                Ingredients

1.Boiled Matar                                                             १. बॉयल्ड मटर                                          
2. Flour dough                                                             २. गुथा हुआ आटा
3. Onion                                                                        ३. प्याज                                     
4.Green chilli                                                                ४. हरा मिर्च
5. Ginger & Garlic                                                       ५. अदरक लहसुन
6. Musturd Oil                                                              ६. सरसो तेल
7. Salt                                                                             ७. नमक 
8. Garam masala                                                          ८. गरम मसाला           
9. Cumin seeds                                                              ९.  जीरा 

                                       


                                                 

Step By Step Process

Step1:First of all, we will boil peas in a pan. Once the peas are boiled, then mash the peas well.
विधि १: सबसे पहले हम मटर को एक पैन में बॉईल करेंगे।  मटर बॉईल होने के बाद मटर को अच्छे से मैश कर लेंगे। 

Step 2:  Take the mustard oil in the hot pan. Then we will add cumin seeds after heating. After frying cumin seeds we will add  chopped green chilli &  ginger garlic. After frying them all, fry with chopped onion.
विधि २: गरम पैन में मस्टर्ड आयल लेंगे।  तेल गर्म होने के बाद  जीरा ऐड करेंगे। जीरा लाल होने के बाद हरा मिर्च , कटे हुए अदरक लहसुन को फ्राई करेंगे।  इन सब को फ्राई होने के बाद कटे हुए प्याज के साथ फ्राई करेंगे। 


Step 3:Then we will fry mashed peas. After 2-3 minutes add salt and garam masala as per taste.
विधि ३:फिर हम मैश किया हुआ मटर को फ्राई करेंगे। २-३ मिनट बाद नमक और गरम मसाला मिलायेगे स्वाद अनुसार।

Step 4:When our material is ready, we will fil them in small dough of flour.
विधि ४:जब हमारा मटेरियल रेडी हो जाये तो हम उसे आटे के छोटे छोटे लोए  में फिल  करेंगे.


Step 5: In the last, we will deep fry the matar filled kachorie with mustard oil. When our kachorie turns into reddish colur , then we will serve with chutney.
विधि ५:आखरी में हमने जो  फीलड मटर कचोरी को डीप फ्राई करेंगे मस्टर्ड आयल के साथ। जब हमारा कचोरी लाल होए जाए तोह हम चटनी  के साथ सर्व  करेंगे।

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