MATAR Kachorie Recipe in just few steps - step by step tutorials - matar ki puri
MATAR KACHORI RECIPE
आज हमलोग मटर कचौरी बनाना सीखेंगें ।
Ingredients
1.Boiled Matar १. बॉयल्ड मटर
2. Flour dough २. गुथा हुआ आटा
3. Onion ३. प्याज
3. Onion ३. प्याज
4.Green chilli ४. हरा मिर्च
5. Ginger & Garlic ५. अदरक लहसुन
6. Musturd Oil ६. सरसो तेल
7. Salt ७. नमक
8. Garam masala ८. गरम मसाला
9. Cumin seeds ९. जीरा
5. Ginger & Garlic ५. अदरक लहसुन
6. Musturd Oil ६. सरसो तेल
7. Salt ७. नमक
8. Garam masala ८. गरम मसाला
9. Cumin seeds ९. जीरा
Step By Step Process
Step1:First of all, we will boil peas in a pan. Once the peas are boiled, then mash the peas well.
विधि १: सबसे पहले हम मटर को एक पैन में बॉईल करेंगे। मटर बॉईल होने के बाद मटर को अच्छे से मैश कर लेंगे।
Step 2: Take the mustard oil in the hot pan. Then we will add cumin seeds after heating. After frying cumin seeds we will add chopped green chilli & ginger garlic. After frying them all, fry with chopped onion.
विधि २: गरम पैन में मस्टर्ड आयल लेंगे। तेल गर्म होने के बाद जीरा ऐड करेंगे। जीरा लाल होने के बाद हरा मिर्च , कटे हुए अदरक लहसुन को फ्राई करेंगे। इन सब को फ्राई होने के बाद कटे हुए प्याज के साथ फ्राई करेंगे।
Step 3:Then we will fry mashed peas. After 2-3 minutes add salt and garam masala as per taste.
विधि ३:फिर हम मैश किया हुआ मटर को फ्राई करेंगे। २-३ मिनट बाद नमक और गरम मसाला मिलायेगे स्वाद अनुसार।
Step 4:When our material is ready, we will fil them in small dough of flour.
विधि ४:जब हमारा मटेरियल रेडी हो जाये तो हम उसे आटे के छोटे छोटे लोए में फिल करेंगे.
Step 5: In the last, we will deep fry the matar filled kachorie with mustard oil. When our kachorie turns into reddish colur , then we will serve with chutney.
विधि ५:आखरी में हमने जो फीलड मटर कचोरी को डीप फ्राई करेंगे मस्टर्ड आयल के साथ। जब हमारा कचोरी लाल होए जाए तोह हम चटनी के साथ सर्व करेंगे।
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